Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
BIO Ajdov kruh

BIO ajdova polnovredna moka 500 g
BIO pšenična polnovredna moka 500 g
voda 8 dl
kvas 20 g
sol 15 g

Priprava kruha

BIO ajdovo polnovredno moko poparimo in pustimo, da se ohladi. Ohlajeni primešamo BIO pšenično polnovredno moko, kvas, sol, kumino in vodo v posodi za mesenje. Testo mesimo s kuhalnico 10 do 15 minut. Testo naj pri sobni temperaturi vzhaja 15 minut. Testo ročno oblikujemo v želene oblike, pomagamo si z BIO zmesno polnovredno moko, da se nam testo ne prijemlje rok in delovne površine. Testo naj v peharju vzhaja še 15 minut. Po končanem vzhajanju damo testo v pečico, segreto na približno 260°C. Kruh pečemo približno 45 minut.
 

Priprava domačih droži
kvasni nastavek za kisli kruh - brez klasičnega kvasa
More...
BIO rženi kruh z drožmi
Recept za bio rženi kruh iz bio ržene polnovredne moke.

More...
BIO Ajdov kruh
Recept za ajdov kruh iz bio ajdove in bio pšenične polnovredne moke
More...
BIO pirin kruh
Recept za bio pirin kruh iz bio pirine polnovredne moke.
More...
BIO koruzni kruh
Recept za bio koruzni kruh iz bio koruzne in bio pšenične polnovredne moke.
More...
BIO rženi kruh
Recept za bio rženi kruh iz bio pšenične in bio ržene polnovredne moke.
More...
(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane