Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
BIO rženi kruh z drožmi

BIO ržena polnovredna moka
voda 36-38 % na vol.
droži 5 % na vol.
sol 2 % na vol.

Priprava droži


50 g ržene moke zmešamo z 1 dl tople vode (približno 37°C). Lahko dodamo žlico kislega mleka in žlico medu. Maso damo v posodo in pokrijemo s platneno krpo. Posodo postavimo na toplo na sobno temperaturo. Naslednji dan zvečer maso dobro premešamo in znova pokrijemo. Tretji ali četrti dan zvečer, ko masa vre (mehurčki), dodamo 150 g ržene moke in 1,5 dl tople vode (približno 40°C) in dobro premešamo. Posodo pokrijemo. Pripravljeno količino nastavka iz droži uporabimo za peko 8 kg kruha. Odvisno od količine kruha, povečamo količino droži.

Priprava testa


Pripravljeni rženi polnovredni moki dodamo droži, sol, kumino in vodo in moramo pustiti testo vzhajati 15 do 20 ur na sobni temperaturi. Peka Po končanem vzhajanju pečemo kruh 45 do 50 minut na temperaturi 220 do 230°C.



 

Priprava domačih droži
kvasni nastavek za kisli kruh - brez klasičnega kvasa
More...
BIO rženi kruh z drožmi
Recept za bio rženi kruh iz bio ržene polnovredne moke.

More...
BIO Ajdov kruh
Recept za ajdov kruh iz bio ajdove in bio pšenične polnovredne moke
More...
BIO pirin kruh
Recept za bio pirin kruh iz bio pirine polnovredne moke.
More...
BIO koruzni kruh
Recept za bio koruzni kruh iz bio koruzne in bio pšenične polnovredne moke.
More...
BIO rženi kruh
Recept za bio rženi kruh iz bio pšenične in bio ržene polnovredne moke.
More...
(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane