Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
Priprava domačih droži

50 g ržene polnovredne moke zmešamo z 1 dl tople vode (37°C),
dodamo žlico kislega mleka in
žlico medu.

Moko damo v posodo in pokrijemo s platneno krpo. Posodo pustimo na sobni temperaturi 2 dni.

Tretji dan dodamo še 150 g ržene polnovredne moke in 1,5 dl tople vode. Četrti dan uporabimo kisli nastavek za peko. Kvasni nastavek dodamo v pripravljeno moko ( zadošča za približno 8 kg moke) in zamesimo testo. Testo pustimo vzhajat, po koncu vzhajanja izoblikujemo hlebčke in jih damo peči v pripravljeno vročo peč. Droži lahko ostanejo več dni v hladilniku in jih sproti uporabljamo za peko kruha.

 

Priprava domačih droži
kvasni nastavek za kisli kruh - brez klasičnega kvasa
More...
BIO rženi kruh z drožmi
Recept za bio rženi kruh iz bio ržene polnovredne moke.

More...
BIO Ajdov kruh
Recept za ajdov kruh iz bio ajdove in bio pšenične polnovredne moke
More...
BIO pirin kruh
Recept za bio pirin kruh iz bio pirine polnovredne moke.
More...
BIO koruzni kruh
Recept za bio koruzni kruh iz bio koruzne in bio pšenične polnovredne moke.
More...
BIO rženi kruh
Recept za bio rženi kruh iz bio pšenične in bio ržene polnovredne moke.
More...
(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane