Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
Gostilna hiša kruha ponovno odprta
View the embedded image gallery online at:
https://krejan-levec.si/domov/108.html#sigProGalleria99d565fd76
 

Za pripravo potrebujete:

- voda 8 dl
- kvas 20 g
- sol 15 g

- pšenična polnovredna moka 600 g
- ržena polnovredna moka 400 g

STE ŽE POSKUSILI RŽENI KRUH?

Pripravljeni  rženi in pšenični polnovredni moki dodamo kvas, sol, kumino in vodo v posodi za mesenje. Testo mesimo s kuhalnico 10 do 15 minut. Testo naj pri sobni temperaturi vzhaja 15 minut. Testo ročno oblikujemo v želene oblike, pomagamo si z zmesno polnovredno moko, da se nam testo ne prijemlje rok in delovne površine. Testo naj v peharju vzhaja še 15 minut. Po končanem vzhajanju damo testo v pečico, segreto na približno 260°C. Kruh pečemo približno 45 minut.


(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane