Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
TEČAJ PEKE KRUHA Z VEČERJO IZ KRUŠNE PEČI



View the embedded image gallery online at:
https://krejan-levec.si/domov/115.html#sigProGalleria0040687c59

 

Za pripravo potrebujete:

- 50 g ržene polnovredne moke zmešamo z
- 1 dl tople vode (37°C),
- dodamo žlico kislega mleka in
- žlico medu.


STE ŽE POSKUSILI?
PRIPRAVITI DOMAČE DROŽE?

Moko damo v posodo in pokrijemo s platneno krpo. Posodo pustimo na sobni temperaturi 2 dni.

Tretji dan dodamo še 150 g ržene polnovredne moke in 1,5 dl tople vode. Četrti dan uporabimo kisli nastavek za peko. Kvasni nastavek dodamo v pripravljeno moko ( zadošča za približno 8 kg moke) in zamesimo testo. Testo pustimo vzhajat, po koncu vzhajanja izoblikujemo hlebčke in jih damo peči v pripravljeno vročo peč. Droži lahko ostanejo več dni v hladilniku in jih sproti uporabljamo za peko kruha.




(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane