Trgovina Trzin
Gostilna Hiša kruha
Tržnica Center
Tržnica Koseze

Odpiralni čas
   
 
Mlinčki na kamen z dolgo življenjsko dobo
Princip vodnih mlinov na kamen
Mlini na kamen WALDNER delujejo z visoko kvalitetnim obratom na mlevni kamen iz keramike in korunda (rudnina aluminijevega oksida). To je mešanica seskstenskega granita, korunda in porcelana – staljeno skupaj pri izjemno visokih temperaturah brez kemije in lepil. Na ta način se ustvarijo najbolj fine zračne pore,ki oblikujejo enakomerno hrapavo površino tako, da kamen ne potrebuje dodatne poostritve. Ta kamen je izjemno robusten in se ne obrablja.

Posebnost obrata na kamen je, da žitnega zrna ne zreže ali seseklja, ampak počasi in pazljivo olušči.

Kot rezultat dobimo polno-mehko moko z vsemi vitamini, minerali in balastnimi snovmi, ki se ohranijo v žitu. Ta moka je najbolj primerna za peko zračno-rahlih pekovskih dobrot. Zmeljemo lahko vse sorte žit: pšenico, rž, ječmen, koruzo, riž, proso in pod pravimi pogoji tudi oljnata semena.

Kvaliteta iz cemprina
Ohišje večine mlinčkov je ročno izdelano iz cemprinovega lesa. Ta redka vrsta lesa raste na gozdni meji v Alpah in s specialno dišečo smolo odganja škodljivce v vaši moki. Cemprin s časom potemni in ohrani vso svojo lepoto. Zunanjost ohišij je obdelano z varovalnim cemprinovim lakom.

Brezstopenjsko uravnavanje kamna
S preprostim sukanjem mlevne glave nastavite razmak med kamnoma in s tem stopnjo finosti mletja. Tako meljete po potrebi in okusu od najbolj fine moke do grobega drobljenca.

Visoka zmogljivost in dolga življenjska doba
Mlini na kamen WALDNER imajo robusten, visoko zmogljiv industrijski motor inskorajda ne potrebujejo vzdrževanja. Visoka zmogljivost in dolga življenjska doba sta zajamčena.

 
(C)2010 Krejan-Levec d.o.o. - Vse pravice pridržane